Ny marknadschef som inleder med historisk utveckling

Nyheter September 4, 2024

Annelie Brandebo Skogfält, du är ny marknadschef sedan 1 juli i år och får den klassiska sportfrågan, hur känns det?

– Det känns bra, det känns som en rolig och spännande utmaning. Eftersom jag varit tillförordnad marknadschef under en längre tid för detta härliga team har jag fått god inblick i rollen. Jag känner mig trygg och det är överraskande roligt att arbeta med personalfrågor. Jag ser fram emot att få utveckla både verksamheten och mig själv.

Vad har du gjort innan?

– Jag har arbetat som bostadsförmedlare i nästan fyra år så för många hyresgäster är jag ett bekant ansikte. Innan jag började på Fastigheter arbetare jag som undersköterska. 

Bostadsförmedlingen i Kiruna är med om en historisk utveckling just nu, kan du berätta mer om det?

– Vi har kommit till en brytpunkt när vi nu erbjuder rekordmånga bostäder till allmänheten i vår bostadskö.  Bara den här veckan påbörjar vi arbetet med att kontakta 60 personer med lägenhetserbjudanden. I den här etappen av uthyrningsarbetet som omfattar Flyttleden och Norra Stråket kvarstår 100 lägenheter och i oktober tillkommer ytterligare 100 lägenheter. Dessa lägenheter blir en värdemätare på Kirunas bostadsbrist.

Utöver Flyttleden och Norra Stråket, finns det andra bostadsprojekt som närmar sig uthyrning?

– I oktober får vi 16 lägenheter på Zettervallsgatans kulturhus. Troligtvis får vi även huset på Vårvintervägen 8-12 med totalt 52 lägenheter i år.

Det låter intensivt, hur mäktar ni med all uthyrning?

– Jag har ett jättefint team som jobbar så effektivt tillsammans. Nu har bostadsförmedlarna tillsammans bestämt att de kör några kvällspass med fokus på lägenhetstilldelning, allt för att hyra ut lägenheterna så fort som möjligt. Jag är mitt uppe i en rekryteringsprocess så snart får vi ett välkommet tillskott till bostadsförmedlingen. Det blir roligt att välkomna den nya kollegan till vårt gäng, ett gäng som skrattar varje dag på jobbet även om det stundtals är intensivt.